TRY-ME.png
 
 

Искате да научите китайски език?

индивидуални и групови занятия

Винаги сте изпитвали интерес към китайския език и култура? А обмисляли ли сте да пробвате да го научите, защо не? 

Няма да се шегуваме, на китайския с право се носи слава на труден език, но пък не може да се твърди и че е най-трудният в света. Знаете ли, че в действителност са нужни едва около 1000 йероглифа, за да можете да проведете разговор и да организирате ежедневието си? А със запас от 3000-4000 йероглифа можете да разбирате телевизионни програми, радио предавания и дори блажено да разлиствате книга или вестник?

Моят съвет е не се колебайте и опитайте - залогът е изцяло във Ваша полза. В най-лошият случай ще откриете, че китайският не е за Вас, което никак не е страшно. От друга страна обаче пред Вас се предоставя възможността да изпитате магията на език с 5000-годишна история, който продължава да се използва активно от 1,2 милиарда души по целия свят.

 
niketh-vellanki-202943-unsplash.jpg

rawpixel-558596-unsplash.jpg
 

Устен и писмен превод 

административен, общ, търговски, юридически; консекутивен, симултантен, придружаване, превод пред нотариус и др.

Китай винаги е представлявал гореща точка за дебат и е бил във фокуса на световни медии. Едно не може да бъде отречено - с прокарването на  нови линии за развитие и осъществяване на политики за отваряне към Европа, възможностите за започване на реална дейност и заключване на партньорства с Китай стават все по-многобройни.

Намирането на правилния подход и канал за комуникация са от ключово значение за постигането на Вашите цели. Независимо дали първоначалният контакт е от устен или писмен характер, отсрещната страна встъпва с очаквания изграждани с години в контекста на китайската културна биография. Правилното разбиране на този специфичен лингвистичен и културен  отпечатък има крайъгълна тежест за успешното предаване на Вашата позиция и осъществяването мисията Ви в дългосрочен план.

Тук можете да се запознаете по-подробно с моя професионален опит. При допълнително въпроси, не се колебайте да се свържете с мен!


Модераторски услуги

конференции, форуми, културни мероприятия 

В хода на организиране на събитие всеки един детайл е важен - от вихрушката на подиума до кои са слушателите и за кого е предназначено Вашето съдържание.

За да може да се поддържа жив духът и интресът на присъстващите е нужно тонът и отношението на водещия да бъдат съобразени с всички тези фактори. Всеки един от нас, който е бил в кухнята зад координацията на едно мероприятие, знае колко са много променливите, които влияят на крайния резултат - добрият сценарий не е гаранция за успех, защото винаги настъпват непредвидени промени и е важно да можете да разчитате, че нищо на сцената няма да издаде на публиката напрежението зад кулисите. 

Удовлетворението на Вашите слушатели не зависи само от програмата, която сте подготвили; така както във воденето на преговори подходът играе не малка роля в крайния резултат, така и водещият е в позицията да наклони везните във Ваша полза. 

 
conference.png

Галерия със снимки


Видео представяне

Видео от корпоративната презнтация на WALLTOPIA на 2018 CAAPA, Пекин, Китай