Yana-Jin_personal-picture2.png

Годините след 2010-а преминаха неподозирано бързо във вихрушка от събития, белязани от живот в средно голям китайски град (7 милиона души) и последвалото местене в Пекин. Ежедневната ми комуникация с Изтока трайно затвърди любовта ми и обвърза живота ми с чудото наречено Китай.

Взех степен за висше образование в Столичен педагогически университет в Пекин със стипендии за успех и специална награда на Пекинско правителство за изключителни академични успехи. През 2015 г. взех решението да се завърна в България, за да приложа на родна земя натрупаните професионален опит и знания в Китай. Заемах длъжността координатор проекти към Български център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, а след това се преместих в Уолтопия където като специалист продажби за китайски пазар успях да реализирам проекти на обща стойност няколко милиона евро. Преподаването и работата с деца винаги са били моя страст и съм ги приемала като лична мисия - докато живеех в Пекин в продължение на 3 години преподавах английски на деца и възрастни, а в България продължих с частни уроци по китайски език. Към момента работя и в 138 СОУ „Проф. Васил Златарски”, където имам занимания с ученици от 2, 3 и 6 клас, а също така с младежи в гимназиален курс.

Казвам се Яна Перпериева, но честичко се подвизавам под псевдонима Яна Дзин, където Дзин идва от произношението на китайското ми име 金冬 в превод златна зима (дзин дун). Сега продължавам активно да се забърквам в нови интересни приключения, но една константа неотлъчно ме следва - ще се убедите сами, китайският език един път намеси ли се в живота Ви, ще ви съпътства неотлъчно във всяка крачка.


Китай през погледа на Яна Перпериева. Участие в сутрешното предаване Витамин в ефира на Дарик Радио.